Restauratie

Best Car Repair is door alle kennis en ervaring eveneens gespecialiseerd in het restaureren van classic cars en oldtimers. Wij hebben ervaring met de meest uiteenlopende projecten op het gebied van restauratie en schadeherstel. We kunnen u helpen met een complete restauratie van uw geliefde klassieker of een specifiek onderdeel. We hebben oog voor detail en werken alles het liefst tot in de puntjes af. Door de passie en ervaring voor het vak, wordt met de grootste zorg aan uw auto gewerkt.

Voorbewerking

De voorbewerking van een auto is essentieel. Dit omdat dan pas goed te bepalen is in welke staat de auto ‘echt’ verkeert. Hierna is duidelijk te zien wat er allemaal moet gebeuren tijdens de restauratie.
De voorbewerking bestaat uit het kaal maken van de auto. Dit door de auto te ontdoen van de oude verflagen, kit, vet, bitac en isolatiemateriaal. We praten hier niet alleen over de buitendelen maar ook over de motorruimte en onderkant van de auto.
Om dit op een efficiënte manier te kunnen doen, maken we gebruik van diverse methodes. 

Ontlakken

Het ontlakken van de carrosserie is met name handig om op een snelle manier de onderdelen te ontdoen van hun verflaag. Een bijkomend voordeel is dat deze methode geen krassen achterlaat en niet krom trekt. Dit kan met krabben en stralen al gauw voorkomen.
Bij het ontlakkingsbad gaat het onderdeel letterlijk in een groot warm bad. De oude verflagen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Na het ontlakken is het aan te raden om de onderdelen te voorzien van een epoxy-primer. Topkwaliteit is vanzelfsprekend een garantie.

Zandstralen

Het stralen van carrosserie of onderdelen is een effectieve manier om oude verflagen en roest te verwijderen. Dit zodat daarna de carrosserie of onderdelen gerepareerd kunnen worden.
Voorafgaand aan het stralen dient de carrosserie of het onderdeel ontdaan te zijn van isolatiemateriaal, bitac en kit. Vervolgens kan eerst met een grove korrel worden gestraald en daarna met een fijne korrel. Aansluitend is het aan te raden om de carrosserie en/of onderdelen te voorzien van een dunne laag epoxy-primer.

Natstralen

Het natstralen is een effectieve manier om oude verflagen en roest te verwijderen. Dit zodat daarna de carrosserie of onderdelen  netjes  gerepareerd kunnen worden. Met als voordeel dat het gestraalde deel brandschoon is en er geen materiaal wordt afgenomen. Dit is essentieel als we het hebben over bijvoorbeeld een motorblok.

Chassis en plaatwerk

Chassis en plaatwerk is een ruim begrip waaronder diverse werkzaamheden vallen. Alles in het teken om er voor te zorgen dat uw auto opnieuw in optimale staat verkeert. 
Best Car Repair heeft alle kunde in huis om dit te bewerkstelligen. Van een verwrongen bumper tot het verlengen van een gril en het maken van plaatwerk.

Verchromen

Het verchromen van onderdelen is een gespecialiseerde klus die erg belangrijk is. Niets is mooier,dan een strakke,fraai verchroomde bumper die staat te glimmen in de zon.
Een onderdeel wordt in een dompelbad ontdaan van oude vergane lagen. Vervolgens dient het onderdeel geheel schoon en vetvrij gemaakt te worden. Zo mogelijk gebeurt dit machinaal, maar anders zal het met ”ouderwets” handwerk gedaan moeten worden. Als eerste wordt dan een koperlaag aangebracht. Dit is geen absolute noodzaak maar heeft twee voordelen: als eerste kan het onvolkomenheden in het betreffende onderdeel opvullen.Wel moet daarna het object opnieuw gepolijst worden. Zonodig wordt deze handeling herhaald net zo lang tot het onderwerp volkomen glad en origineel oogt. Een tweede voordeel is de sterke anti corrosie eigenschappen van het koper. Als laatste stap volgt eerst het vernikkelen en dan eventueel het verchromen. 

WIlt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak maken? neemt u dan contact met ons op.

De Dommel 18 | 5684 PN Best | info@bestcarrepair.nl | T +31 (0)6 21438399

Log in

create an account